politic

Ministru britanic: R. Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO. Putin a fost clar cu ambițiile sale”

Foto simbol: Ministrrul Apărării
21 мая 2022, час 09:42
Делиться:

Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva amenințării unei invazii ruse, a declarat ministrul de externe britanic, Liz Truss, relatează BBC. Aceasta susține că au fost mai multe discuții cu aliații despre cum să ajute națiunile mai mici, inclusiv țara noastră să se apere.

Liz Truss a precizat că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin și-a păstrat „ambițiile de a crea o Rusie mai mare”. 

Republica Moldova nu este membră a NATO, deși a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la mai puțin de două săptămâni de la invadarea Ucrainei. 

Liz Truss a spus că discuțiile despre îmbunătățirea apărării ucrainene pentru a descuraja agresiunile viitoare vor acoperi și „alte state vulnerabile, cum ar fi Moldova”. 

„Aș dori să văd Moldova echipată conform standardului NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri”. 

Întrebată dacă asta se datorează faptului că se crede că Rusia reprezintă o amenințare pentru securitatea Moldovei, ea a spus: „Absolut. Adică, Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Și doar pentru că încercările lui de a lua Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat acele ambiții!”.

Comentariile vin la doar câteva săptămâni după un discurs major în care doamna Truss a spus că Occidentul „trebuie să fie pregătit pentru un război pe termen lung și să își dubleze sprijinul” pentru Ucraina. 

Vorbind la Londra, ea a spus: „Dacă Putin reușește, vor exista o suferință nespusă în toată Europa și consecințe teribile pe tot globul. Nu ne-am mai simți niciodată în siguranță!”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram