social

PSRM, după anunțul făcut de Serghei Afanasenco: „Să-și depună mandatul sau să revină în echipă”

Foto simbol
21 мая 2022, час 17:55
Делиться:

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Moldova au venit cu o reacție după ce consilierul municipal Serghei Afanasenco, a anunțat că părăsește fracțiunea din motiv că este amenințarea cu răfuiala fizică de către un alt coleg. PSRM îl acuză că Afanasenco că „a devenit victima unor jocuri politice de culise și a preferat să-și asume rolul de unealtă în campania împotriva PSRM”.

„Serghei Afanasenco mereu s-a bucurat de susținere și promovare în echipa PSRM.De această dată el a decis să evite comunicarea pentru a explica motivele deciziei sale. Or, lipsa de comunicare în aceste momente importante dă de bănuit că domnul Afanasenco a devenit victima unor jocuri politice de culise, instrumentate de forțe politice interesate. Serghei Afanasenco a preferat să-și asume rolul de unealtă în campania împotriva PSRM în loc să procedeze într-o manieră demnă, în cadrul unor discuții sincere fără a inventa justificări artificiale”, scriu într-un comentariu, reprezentanții Partidului.

Socialiștii susțin că consilierul municipal căuta „insistent pretexte de a face acest gest”.

„Considerăm că domnul Afanasenco are obligația morală să respecte alegătorul care i-a oferit acest mandat. În situația creată există două posibilități destoinice pentru domnia sa: să-și depună mandatul sau să revină în echipa care l-a promovat. Loc de dialog mereu poate exista”.

Am încercat să luăm legătura cu Serghei Afanasenco pentru a afla cum comentează acesta declarațiile foștilor colegi din fracțiune, însă avea telefonul deconectat.

Joi, 19 mai, consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Conisliul Municipal Chișinău, Serghei Afanasenco, a anunțat că părăsește fracțiunea și își va continua activitatea în CMC în calitate de consilier independent.

„Vreau să vă anunț că voi fi consilier municipal independent și părăsesc fracțiunea PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației, disciplina, spiritul de echipă și atitudinea personală față de mine. Nu mă refer la faptul că nu sunt respectat, dar mă refer la faptul că sunt amenințat cu răfuiala fizică de către un consilier al Partidului Socialiștilor”, a declarat Serghei Afanasenco.

Pe 7 noiembrie 2019, Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-a ales conducerea. Astfel, președinte al fracțiunii a fost ales Serghei Afanasenco. 

În noiembrie 2019, Serghei Afanasenco, fost ministru al Tineretului și Sportului a fost cercetat penal în dosarul mitei de 200 000 de euro, fiind bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), Afanasenco era bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Astfel, în cadrul investigațiilor s-a constatat că fostul conducător al CSPLN ar fi acționat în complicitate cu fostul ministru al Tineretului și Sportului, iar banii i-ar fi împărțit.

Suma de 200 de mii de euro ar fi fost transmisă pentru darea în folosință a unui teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, cu ulterioara trecere a acestuia în proprietate publică în privată.

Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN ar fi cerut 200 de mii de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu. Deși legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcționarul ar fi consimțit să încheie acest contract și să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului.

Precizăm că, infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuiții dețineau funcțiile de șef al CSPLN și de ministru al Tineretului și Sportului. În baza materialelor acumulate, ofițerii CNA și procurorii au dispus desfășurarea mai multor acțiuni de urmărire penală și de investigație, iar în această dimineață au descins cu percheziții la domiciliul, biroul și automobilul fostului ministru.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram