social

Alertă meteo: Cod galben de vânt puternic în toată țara, după caniculă. Perioada vizată

21 июня 2022, час 15:46
Делиться:

După codul galben de caniculă, specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, mâine, 22 iunie, în intervalul orelor 06:00 - 21:00, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic de până la 15-20 metri pe secundă.

În această perioadă,sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi.

Totodată, este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii și fructele din plantațiile pomicole pot cădea.

Se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî.

Este necesară legarea viţei-de-vie pentru evitarea ruperii coardelor, folosirea suporturilor pentru pomii fructiferi, muşuroirea în termeni optimi la porumb, dar și evitarea folosirii focului deschis.

Pentru astăzi, 20 iunie, SHS prognozează temperaturi de până la +33 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării, cerul va fi variabil, iar presiunea atmosferică va fi normală.

TV8.md reamintește că pentru astăzi, 21 iunie, meteorologii au emis cod galben de caniculă în zona de sud a Republicii Moldova, inclusiv Chișinău. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/METEO/ Ploi cu descărcări electrice pe întreg teritoriul țării. Ce temperaturi vor indica termometrele astăzi

21 июня 2022, 08:06

/HARTĂ/ Alertă meteo: Cod Galben de caniculă. Zona din țară unde vor fi +33 de grade Celsius

20 июня 2022, 14:06

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram