social

/ВИДЕО/ Discuții aprinse între Gavrilița și fermieri: Agricultorii s-au plâns că aruncă marfa din cauza interdicției de export

21 июня 2022, час 19:15
Делиться:

Fermierii care au ieșit astăzi la protest, ar avea și o motivație politică. Declarația a fost făcută, aseară, de prim-ministra Natalia Gavrilița, în urma discuțiilor de la Guvern. 

Deși întâlnirea s-a desfășurat cu ușile închise, iar presa nu a fost lăsată să intre, un fermier a filmat ședința, fapt care a deranjat-o pe șefa Guvernului. Pe alocuri, discuțiile au fost tensionate. 

Fermierul s-a plâns prim-ministrei că, din cauza interdicției impuse în primăvară la exportul de porumb, nu-și poate vinde marfa și este nevoit să arunce cerealele pentru a elibera depozitele. 

Și alți agricultori care au participat la ședință s-au plâns prim-ministrei că afacerile în agricultură nu mai sunt profitabile, iar ei nu pot să-și vândă produsele la un preț mai mic decât cheltuielile suportate. 

În replică, șefa Guvernului i-a îndemnat să fie solidari. 

Discuțiile cu șefa Guvernului nu i-a convins pe fermieri să renunțe la protestul care era anunțat pentru ziua de azi. Invitată la o emisiune televizată, Natalia Gavrilița a declarat că agricultorii ar avea o motivație politică. 

În replică, fostul deputat Alexandr Slusari, cel care a mobilizat participanții la protest, a declarat că afirmațiile prim-ministrei sunt o ofensă adusă la adresa agricultorilor. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram