social

Consilierii PAS cer socoteală primarului pentru reparația necalitativă a unor curți de bloc. „Multe semne de întrebare”

Foto: privesc.eu
22 июня 2022, час 13:33
Делиться:

Consilieri fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Dumitru Ivanov și Roman Roșca, solicită municipalității să facă public raportul privind realizarea proiectului municipal „Curți de blocuri confortabile”. Consilierii susțin că mai mulți locatari se plâng de executarea necalitativă a lucrărilor de reparație a curților blocurilor selectate.

Potrivit acestora, „adresele curților de bloc ar fi fost selectate în baza criteriilor politice”, iar bugetul prestabilit nu este clar.

„Lucrurile au degenerat, iar blocurile locative și curțile de bloc au ajuns într-o stare deplorabilă...Ce s-a făcut până acum se pare că nici primarul municipiului Chișinău nu știe, pentru că nu a fost prezentat niciun raport și nici câți bani au fost preconizați. Niciun plan nu a fost prezentat de Primărie...”, a declarat Dumitru Ivanov.

„Locuitorii mai multor curți s-au plâns că reparațiile inițiate de Primărie au fost făcute necalitativ, respectiv locuitorii au fost nevoiți să meargă prin noroi și gropi. Ion Ceban va ieși cu o reacție cu care ne-am obișnuit să le auzim, el va spune că noi iarăși vom face politică, dar cetățenii se plâng de lucrările necalitative. Lipsa totală de transparență la implementare proiectului trezește multe semne de întrebare și avem motive să credem că selectarea curților s-a făcut pe motive politice”. 

„În acest sens solicităm primarului socialist să publice raportul cu lista exactă a curților reparate în cadrul proiectului, după ce criterii au fost selectate curțile, câți bani au fost cheltuiți ca lucrările să fie realizate, dar și alte lucruri importante ce țin de realizarea proiectului, inclusiv care a fost compania selectate pentru executarea lucrărilor”, a mai precizat consilierul.

Contactat de echipa TV,  purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari ne-a comunicat că Primăria nu comentează acuzațiile aduse.

„Nu răspundem la acuzațiile din agenda zilnică cu caracter politic a celor din PAS. Cei interesați pot găsi toate informațiile la orice subiect care sunt făcute public de Primărie, Direcții și Întreprinderi. Mai alea ce ține de licitații, achiziții și dispoziții”, a declarat Natalia Ixari.

TV8 reamintește că în luna iulie, 2021, Primăria a remis o notă informativă în care se preciza că au început lucrările de amenajare a teritoriilor în șapte din cele 35 curți de blocuri selectate pentru reabilitare în anul curent. 

Potrivit proiectului, adresele curților de bloc au fost selectate reieșind din cererile depuse de locuitorii orașului, inclusiv în curțile unde nu sunt planificate intervenții la rețelele subterane. Iar proiectul de reabilitare a curților de blocuri prevăd amenajarea locurilor de parcare, reparația trotuarelor şi a căilor de acces în curți, amenajarea spațiilor verzi, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului public, precum și instalarea terenurilor de joacă pentru copii.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram