social

/ВИДЕО/ Focul le-a mistuit casa. O familie din Selemet a rămas pe drumuri

22 июня 2022, час 18:53
Делиться:

O femeie și fiica ei, locuitoare ale satului Selemet, trec printr-o dramă cumplită. Cele două au rămas pe drumuri, după ce un incendiu le-a mistuit casa. În doar câteva minute vâlvătaia a transformat în scrum tot ce au agonisit o viață întreagă: mobilier, haine și actele. Femeia este disperată, mai ales că fiica ei, care din copilărie s-a născut cu dizabilități, are nevoie de îngrijiri suplimentare. Cât timp familia s-a adăpostit la rude, Primăria din localitate a lansat o campanie de colectare de fonduri. Toată lumea este încurajată să contribuie. 

Flăcările au izbucnit duminică dimineața, în timp ce proprietara casei, împreună cu fiica sa, udau legumele din grădină. Femeia povestește că din cauza vântului, flăcările s-au răspândit foarte rapid, iar în câteva minute a văzut cum focul violent mistuie toată averea agonisită de o viață.

„S-a întâmplat așa de repede. Nu o cameră să mocnească, dar toate odată au explodat”, a declarat proprietara casei, Valentina Eni.

Femeia spune că nu știe de la ce a pornit focul, care s-a răspândit peste tot în câteva clipe.

„Se vede că de la un cablu ceva, dar noi nu am observat că cât timp am udat a explodat tot”, a mai vorbit proprietara casei.

Acum, doar pereții pârjoliți mai amintesc că acolo era până acum casa Valentinei Eni, care locuia împreună cu fiica sa, cu grad de dizabilitate din copilărie. Mariana nu aude și nu vorbește, însă simte durerea mamei sale, care se zbate să găsească o soluție până vine iarna.

„ - Nici nu aveți unde să dormiți?
  - Până când nu, că a ars tot. Am strâns bani pentru lemne și documntele toate. Eu deja îmi ies din minți, mi se usucă ochii”, a menționat proprietara casei, Valentina Eni.

Femeia spune că acum doarme la sora sa, însă nu-și poate imagina cum din veniturile lor mici să agonisească bani pentru a construi un nou acoperiș deasupra capului.

„- Da din pensia mea și a ei nu avem de unde.
  - Cât primiți?
  - 4000 de lei. Eu sunt la pensie, iar fetița e invalidă prima grupă. De unde să-mi ajungă ca să intrăm în iarnă?!”, a mai adăugat proprietara casei.

Pentru a sprijini această familie, rămasă fără casă și toate bunurile pe care le avea până la incendiu, primăria din localitate a deschis un fond de colectare a banilor.

„Doamna primar a lansat o adresare către locuitorii satului Selemet și alte organizații, ca să ajute familia dată. Dacă va fi posibil, până în toamnă, să facem reparație. Doamna are frați, care sunt meșteri și ar putea să îndeplinească lucrările, dar trebuie finanțe pentru materialele de construcție”, a declarat asistentul social, satul Selemet, r. Cimișlia, Alexei Vulpe.

Cei care doresc să ajute familia Valentinei Eni o pot face prin intermediul Asociației Obștești „Baștina” sau o pot contacta pe primărița din satul Selemet, raionul Cimișlia.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram