social

Reprezentant al Sfântului Scaun, la Chișinău. Mesaj de apreciere pentru solidaritatea moldovenilor cu Ucraina

Foto: presedinte.md
22 июня 2022, час 18:09
Делиться:

Reprezentantul Sfântului Scaun, arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, s-a aflat miercuri, 22 iunie, la Chișinău. Acesta a avut o întrevedere oficială cu președinta țării, Maia Sandu, cu care a discutat despre criza refugiaților și efortul moldovenilor de a-i ajuta pe cei fugiți de războiul din Ucraina. 

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, „reprezentantul Sfântului Scaun a venit la Chișinău pentru a transmite personal șefei statului aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea de care cetățenii noștri au dat dovadă față de refugiații din Ucraina”.

Președinta Maia Sandu a menționat că acest efort este, înainte de toate, al cetățenilor Republicii Moldova, care au răspuns imediat la nevoia celor pomeniți în dificultate. 

De asemenea, șefa statului a apreciat ajutorul primit în această perioadă de țara noastră prin intermediul organizațiilor caritabile ale Vaticanului. Pe final, președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru felul în care liderul spiritual al Bisericii Catolice promovează ideea de pace și dialog între civilizații și popoare, și și-a reiterat convingerea că războiul trebuie să înceteze.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram