politic

529 de voturi pentru! Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere statut de candidat pentru Moldova și Ucraina

23 июня 2022, час 13:19
Делиться:

Parlamentul European a votat cu puțin timp în urmă rezoluția prin care cere acordarea statutului de țară candidate pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Despre asta anunță eurodeputatul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook. 

„DA! 529 de voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European. Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Susținere totală”, a scris Mureșan.

Liderii UE se reunesc joi, 23 iunie și vineri, 24 iunie, la Bruxelles. Cererile de aderare la UE ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei se află pe agenda Consiliului European. Nu se cunoaște cu exactitate când va fi luată și pronunțată decizia. Jurnalista TV8, Liubov Plămădeală, aflată la Bruxelles, susține că oficial de acolo au comunicat că acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul zilei.

Pentru a fi acceptată în UE, Republica Moldova trebuie să îndeplinească un șir de condiționalități, iar cele mai importante dintre acestea se referă reformarea justiției. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram