social

Alertă meteo: Cod galben de vânt puternic în toată țara. Perioada vizată

Foto: tv8.md
23 июня 2022, час 14:20
Делиться:

După codul galben de miercuri, 22 iunie, specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de vânt puternic și joi, 23 iunie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, în intervalul orelor 12:00 - 20:00, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic de până la 15-20 de metri pe secundă.

În această perioadă, sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi.

Totodată, este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii și fructele din plantațiile pomicole pot cădea.

Se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî.

Este necesară legarea viţei-de-vie pentru evitarea ruperii coardelor, folosirea suporturilor pentru pomii fructiferi, muşuroirea în termeni optimi la porumb, dar și evitarea folosirii focului deschis.

Pentru astăzi, 23 iunie, SHS prognozează temperaturi de până la +26 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării, cerul va fi variabil, iar presiunea atmosferică va fi normală.

TV8.md reamintește că miercuri, 22 iunie, a fost de asemenea, cod galben de vânt puternic.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/METEO/ Cer variabil pe întreg teritoriul țării. Ce temperaturi vor înregistra termometrele astăzi?

23 июня 2022, 08:06

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram