politic

Popescu, după votul de încredere oferit RM: „Decizia deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre”

23 июня 2022, час 23:07
Делиться:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a salutat decizia de acordare a statutului de candidat la UE țării noastre. Această zi istorică este marcată după 17 ani de când ministerul condus de el, a fost redenumit, adăugându-se sintagma „Integrării Europene”, a subliniat vicepremierul. Acesta a publicat o fotografie, în care ministerul de Externe mulțumește Europei în 24 de limbi.

„Decizia istorică adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre. Începând de azi devenim oficial candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În calitate de vicepremier responsabil pe integrare europeană, sunt onorat să marcăm această zi după 17 ani de când Ministerul Afacerilor Externe a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Această schimbare a denumirii a reflectat dorința cetățenilor noștri de a duce țara noastră în Uniunea Europeană. O dorință care reconfirmă astăzi caracterul ireversibil al parcursului nostru european”, a precizat Nicu Popescu.

Potrivit vicepremierului, instituțiile statului au muncit mult până la decizia istorică a Consiliului European și vor depune efort în continuare, pentru a „reforma țara”.

„În aceste luni care au precedat evenimentul de astăzi, echipa noastră de la Președinție, Parlament și Guvern a muncit neobosit pentru a demonstra că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană.

Desigur, mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma țara noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene, iar de astăzi, acesta devine un obiectiv la care lucrăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul instituțiilor și a statelor membre ale Uniunii Europene.

Cunoaștem că drumul spre UE este lung. Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european. Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre”, a scri ministrul, pe Facebook.

Popescu a felicitat Ucraina pentru obținerea statutului de candidat, dar și Georgiei, căreia i-a fost confirmată perspectiva europeană.

„Este o bună ocazie să ne felicităm prietenii din Ucraina și Georgia pentru confirmarea perspectivei europene și să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în Republica Moldova”, a adăugat Nicu Popescu.

23 iunie 2022 este o zi istorică pentru Ucraina și Republica Moldova. Acestea au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Decizie istorică! Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statut de candidat pentru aderarea la UE

23 июня 2022, 21:06

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram