social

Protest în fața Parlamentului: Reprezentanții și simpatizanții PSRM cer demisia Guvernului. Reacția Executivului

23 июня 2022, час 11:19
Делиться:

Câteva zeci de oameni și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) organizează o acțiune de protest în fața Parlamentului. Aceștia sunt împotriva prelungirii stării de urgență și cer demisia Guvernului, pe care îl acuză de creșterea prețurilor și înrăutățirea calității vieții. Simpatizanții au scandat „Rușine”, „Demisia” și au venit cu bannere pe care scria „Opriți starea de urgență” „Guvernul, demisie” „Banii publici, la control”.

Reprezentantul PSRM, Nicolae Pascaru, și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile Guvernului.

„Republica Moldova se confruntă cu probleme foarte mari. Cea mai mare problemă este această guvernare mincinoasă, prin care noi, prin protestele noastre, încercăm să le spunem un lucru: Ei nu merită guvernarea acestei țări. Ei nu merită să conducă țara, pentru că elementar, ei nu pot”, a declarat Pascaru.

Nemulțumirile au fost susținute și de către deputatul Grigore Novac, care a vorbit despre creșterea prețurilor și a condamnat actuala guvernare.

Oamenii care s-au adunat, au venit cu drapelul Republicii Moldova și steagul roșu al PSRM.

Contactată de TV8.md, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu, ne-a comunicat că „într-un stat democratic, oricine are dreptul să protesteze” și că aflată în Parlament, prim-ministra Natalia Gavrilița „argumentează cu dovezi foarte solide despre necesitatea prelungirii stării de urgență”.

Potrivit premierului, măsura este necesară în contextul războiului din Ucraina.

„Prelungirea războiului și incertitudinea privind evenimentele care vor urma, alimentează situația de criză în domeniul energetic și în domeniul gestionării crizei refugiaților afectează de asemenea, infrastructura, conexiunile comerciale și lanțul logistic, fiind necesară reevaluarea soluțiilor care să consolideze procesele se de importanță vitală. Luând în considerare faptul că prognozele la dispoziție nu indică încetarea războiului și nici atenuarea riscurilor de securitate în regiune, inclusiv de ordin economic și energetic, considerăm justificată solicitarea cu care am avenit în Parlament de prelungire a stării de urgență începând cu 24 iunie”, a punctat prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram