politic

/ВИДЕО/ Ultima Oră! Votat în Parlament: Starea de urgență în Republica Moldova, prelungită cu 45 de zile

23 июня 2022, час 12:59
Делиться:

UPDATE: Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova, pentru încă 45 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Proiectul a fost susținut de 59 de deputați.

Premierul Natalia Gavrilița se află în plenul Parlamentului pentru a cere deputaților să voteze pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile. Potrivit prim-ministrei, măsura este necesară în contextul războiului din Ucraina, pornit în 24 februarie. 

„Prelungirea războiului și incertitudinea privind evenimentele care vor urma, alimentează situația de criză în domeniul energetic și în domeniul gestionării crizei refugiaților afectează de asemenea, infrastructura, conexiunile comerciale și lanțul logistic, fiind necesară reevaluarea soluțiilor care să consolideze procesele se de importanță vitală. Luând în considerare faptul că prognozele la dispoziție nu indică încetarea războiului și nici atenuarea riscurilor de securitate în regiune, inclusiv de ordin economic și energetic, considerăm justificată solicitarea cu care am avenit în Parlament de prelungire a stării de urgență începând cu 24 iunie”, a punctat prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Șefa Cabinetului de miniștri a fost bombardată cu întrebări din partea deputaților BCS, care nu găsesc oportună prelungirea stării de urgență în Republica Moldova. 

Nici deputații PP Șor nu sprijină prelungirea stării de urgență în țară și consideră că această măsură ar reprezenta un abuz de putere. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram