social

/VIDEO/ 4 mine antitanc, găsite într-o fântână de la Sânești de o echipă de muncitori. Le-au dus acasă la unul din ei!

23 июня 2022, час 19:13
Делиться:

Patru mine antitanc au fost găsite într-o fântână din localitatea Sânești, raionul Ungheni. Munițiile, care datează încă din cel de al doilea război mondial, au fost găsite de un grup de muncitori, în timp ce curățau o fântână veche din localitate. Bărbații au scos minele și le-au dus acasă la unul din ei, apoi au anunțat primarul, care a alertat imediat poliția.

Potrivit primarului din localitatea Sânești, minele au fost găsite, ieri, în timp ce un grup de bărbați curățau o fântână din localitate.

„La o fântână de la periferia satului, fântâna e foarte veche are peste 100 de ani. Niște localnici au început să o curețe după ce au săpat vreun metru și la fundul fântânii au găsit aceste mini antitanc, 4 bucați de pe vremea războiului”, a spus primarul localității, Iurie Țăruș. 

Alesul local a declarat pentru tv8 că așteaptă geniștii să vină în localitate pentru a ridica munițiile.

„Așa a fost să nu se întâmple o tragedie, ei le-au scos și le-au dus acasă și pe urmă m-au alertat pe mine. Geniștii urmează să vina și să le ia astăzi”, a mai explicat primarul.

Incidentul  a fost înregistrat la poliție. Munițiile de luptă, care datează din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, urmează să fie ridicate de geniști, transportate în siguranță și nimicite.

 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram