politic

/VIDEO/ Charles Michel, înainte de reuniune: Sunt încrezător că vom oferi statutul de țară candidat Ucrainei și Moldovei

23 июня 2022, час 12:11
Делиться:

Președintele Consiliului European, Charles Michel s-a arătat încrezător, înaintea reuniunii liderilor UE, care are loc în 23 și 24 iunie la Bruxelles că Ucrainei și Republicii Moldova le va fi oferit statut de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Este un moment decisiv pentru Uniunea Europeană. Este o alegere geopolitică, pe care urmează să o facem astăzi. Și sunt încrezător că astăzi vom oferi statutul de stat candidat pentru Ucraina și Moldova și vom formula perspective europene pentru Ucraina, Georgia și Moldova”, a spus Charles Michel.

Reuniunea liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest va constitui o oportunitate de reafirmare, în actualul context geopolitic, a sprijinului liderilor Uniunii Europene pentru ancorarea europeană a Balcanilor de Vest şi pentru avansarea şi consolidarea procesului de extindere în baza criteriilor stabilite. Totodată, reuniunea va fi dedicată unui schimb de vederi cu partenerii din regiune pentru identificarea modalităţilor concrete de stimulare a proceselor de reformă şi de întărire a cooperării în domenii cheie de interes comun, cu scopul consolidării rezilienţei scrie g4media

Agenda reuniunii Consiliului European va include o dezbatere strategică privind definirea relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiaţi din Europa, situaţia din Ucraina, din perspectiva evoluţiilor de securitate şi a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul publicării, în17 iunie, a opiniilor Comisiei Europene, precum şi rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei şi etapele următoare.

În cadrul Summitului Euro în format extins vor fi abordate situaţia economică din Uniune şi evoluţiile în ceea ce priveşte Uniunea Bancară şi pieţele de capital.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram