Cei mai mulți locuitori ai Capitalei consideră că reparația străzilor ar trebui să fie cea mai prioritară acțiune a Primăriei Chișinău. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de iData (Date Inteligente SRL), făcut public luni, 21 noiembrie. Potrivit datelor, chișinăuienii mai mult mulțumiți de reparația trecerilor subterane și mai nemulțumiți de disponibilitatea locurilor de parcare.
Rezultatele sondajului arată că pe locul doi în topul acțiunilor ce ar trebui să fie prioritare pentru Primăria Chișinău se află reparația drumurilor din interiorul carierelor de locuit, fiind urmată de: reparația trotuarelor, rezolvarea problemei câinilor maidanezi, crearea de noi locuri de parcare, amenajarea în continuare a spațiilor verzi, crearea de noi locuri de joacă pentru copii, sortarea deșeurilor cu posibilitatea de prelucrare, colectarea deșeurilor și îmbunătățirea siguranței pe trecerile de pietoni.

Pe lângă reparația trecerilor subterane, locuitorii Capitalei sunt mulțumiți de următoarele acțiuni gestionate de Primăria municipiului Chișinău: amenajarea în continuare a spațiilor verzi, dezvoltarea iluminatului stradal, reparația străzilor, trotuarelor, extinderea rețelei de transport public, crearea de noi locuri de joacă pentru copii, colectarea deșeurilor, creșterea confortului în unitățile de transport public și extinderea rețelei de benzi dedicate transportului public.

Chișinăuienii s-au arătat și nemulțumiți de unele acțiuni gestionate de Primăria municipiului Chișinău, precum: disponibilitatea locurilor de parcare, calitatea infrastructurii din cartierele de locuit, prezența excesivă a câinilor maidanezi, calitatea străzilor și a trotuarelor, lipsa sortării deșeurilor cu posibilitatea de prelucrare, probleme la colectarea deșeurilor, disponibilitatea locurilor de joacă pentru copii, siguranța la trecerile de pietoni și eficiența energetică a clădirilor.

La acest sondaj reprezentativ au participat 1.522 de respondenți. Sondajul a fost realizat la nivelul municipiului Chișinău, iar perioada de culegere a datelor: între 15 august - 20 septembrie 2022. Marja de eroare este de ±2,51%.


