politic

Maia Sandu a discutat cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale. Subiectele abordate

24 января 2022, час 17:05
Делиться:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhmanov. Printre subiectele abordate de oficiali se numără situația în domeniul relațiilor interetnice din țara noastră, dar și  cooperarea cu această structură a OSCE.

Șefa statului a precizat că pentru autoritățile Republicii Moldova este prioritară consolidarea societății, astfel, un element al coeziunii sociale ar putea fi programele prin care membrii comunităților etnice să învețe limba română, dar și, în paralel, limba lor maternă.

Maia Sandu a mulțumit reprezentanților OSCE pentru asistența acordată în procesul de elaborare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027. 

Totodată, președinta și-a exprimat convingerea că parteneriatul cu OSCE contribuie la integrarea comunităților culturale, la valorificarea diversității etnic

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram