politic

Vicepremierul Andrei Spînu și-a văzut suma din factura la gaz: Nu am fost șocat. Renunț la compensație

24 января 2022, час 22:00
Делиться:

Suma din factura la gaz nu m-a șocat și renunț la compensații. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Mi-a venit factura pentru gaze naturale. Nu cred că am fost șocat. Mă așteptam la o factură mai ridicată. Au fost 6.200 de lei. 

În factura care mi-a venit pe luna decembrie a venit cu compensație. Eu am renunțat la acea compensație, inclusiv pentru lunile noiembrie și decembrie și aștept să vină și recalculul. În cerere eu am solicitat să se aplice retroactiv. 

Nu mă aștept că multă lume să renunțe pentru că înțeleg că multă lume nu-și permite să achite o factură mare, dar această solicitare de la a crea acest modul a venit de mai multe persoane. 

Este un drept. Că vor fi 30, 50, 100 ori 1.000 de persoane, vom vedea”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

Moldovagaz a anunțat pe 21 ianuarie precum că toți consumatorii casnici de gaze naturale, care doresc să renunțe la compensație acordate de Guvernul Republicii Moldova in baza Legii 192 din 25 noiembrie 2021, pot depune cererea respectivă online. 

Pentru a efectua acest pas, este necesar să accesați site-ul www.moldovagaz.md, la rubrica „Consumatori”, să deschideți subrubrica „Procedura de renunțare la compensație”, să descărcați formularul de cerere și să urmați instrucțiunile.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram