politic

Chestionarul de aderare la UE și răspunsurile Moldovei, făcute publice. Gavrilița: „O radiografie a situației din țară”

24 июня 2022, час 18:08
Делиться:

Guvernul a publicat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană și răspunsurile oferite de Republica Moldova. Documentul cuprinde 33 de capitole esențiale cum ar fi politicile de securitate, relațiile externe, securitatea alimentară, justiție și drepturi fundamentale.  

Răspunsurile la fiecare capitol în parte sunt oferite pe zeci de pagini și pot fi văzute AICI

„Aceste răspunsuri sunt, de fapt, o radiografie a situației actuale din țara noastră. Totodată, puteți vedea ce muncă enormă au depus funcționarii publici, organizațiile nonguvernamentale și oamenii din diasporă care ne-au asistat la acest proces. Este important să facem publice cunoștințele care sunt centralizate în răspunsurile la chestionar și să le facem accesibile pentru toți”, a precizat premierul Natalia Gavrilița. 

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, statut de candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei. Georgiei, care a depus cerere de aderare la UE în același timp cu Ucraina și Moldova, i s-a acordat perspectiva europeană.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram