politic

Fostul deputat comunist Tkaciuk, audiat în calitate de martor în dosarul „Kuliok”

Foto: diez.md
24 июня 2022, час 16:15
Делиться:

Fostul deputat comunist Mark Tkaciuk a fost audiat de procurorii anticorupție în calitate de martor în dosarul numit generic „Kuliok”. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. 

„Alte detalii referitor la circumstanțele în legătură cu care a fost audiat Mark Tkaciuk, la moment nu pot fi oferit, ținând cont de aspectul confidențial al urmăririi penale și pentru a nu periclita buna desfășurare a investigațiilor penale pe caz”, a precizat Mariana Cherpec. 

De altfel, Tkaciuk personal a scris pe Facebook că a mers vineri, 24 iunie la Procuratură. 

„Am fost chemat la Procuratură pentru audieri. M-am dus. Am crezut că mă vor întreba cum s-a pregătit un atac asupra Moldovei, însă nu a fost așa. Mi-au pus întrebări despre un oarecare Dodon. Am spus tot adevărul, că nici nu vreau să știu nimic despre el, nu l-am văzut de mai mult de 10 ani, nu știu cu ce se ocupă, ce gândește și nici nu m-a interesat vreodată atitudinea sa față de Patrie”, a scris Tkaciuk în mesaj. 

În 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar cumnatul său, cel care a vrut să înghită o recipisă, se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram