politic

Independența justiției, prioritară în drumul spre UE. Mesajul președintei pentru magistrați: „Depinde de voi acum”

24 июня 2022, час 12:08
Делиться:

Reforma justiției este principala preocupare actuală a guvernării de la Chișinău, în contextul obținerii statutului de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană. Asta în condițiile în care succesul demersului european depinde, în mod prioritar, de integritatea și independența sistemului justiției. Declarația a fost făcută de președinta țării, Maia Sandu, într-un briefing de presă.

„Mă adresez oamenilor din sistemul justiției: bunăstarea țării, calitatea vieții oamenilor și viitorul european al Republicii Moldova depind de voi acum. Autoritățile vă sunt alături pentru a duce la bun sfârșit reforma justiției. Sarcina voastră e să fiți onești și să lucrați bine, cu integritate”, a spus Sandu.

Șefa statului recunoaște că proiectul de integrare a țării noastre în Uniunea Europeană va dura mai mulți ani și atenționează că succesul acestuia de fiecare în parte.

„Este un obiectiv spre care am mers mulți ani și pe care l-a susținut majoritatea cetățenilor. Instituțiile statului au lucrat consecvent pentru a ajunge aici”, a subliniat președinta Republicii Moldova.

Potrivit lui Sandu, statutul de țară candidat ne oferă o direcție clară de dezvoltare, sprijin și speranță.

„Suntem o țară mică, vulnerabilă, care va fi în mai multă siguranță în familia UE”, a spus președinta.

„Apartenența la UE înseamnă integrare pe piața UE, cea mai mare și mai bogată piață de desfacere din lume. Accesul pe piața UE oferă oportunități într-un mediu competitiv și corect”, a adăugat Maia Sandu.

În context, președinta țării a reiterat importanța restabilirii păcii în Ucraina. 

„Atâta timp cât războiul va continua, situația economică va rămâne dificilă pentru toți, de aceea, ne dorim restabilirea păcii și o dată cu asta, reluarea contactelor comerciale și revenirea la o viață normală”, a menționat șefa statului în cadrul briefingului de presă. 

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, statut de candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei. Georgiei, care a depus cerere de aderare la UE în același timp cu Ucraina și Moldova, i s-a acordat perspectiva europeană.

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram