politic

Socialiștii, critici după ce Moldova a devenit candidat pentru aderare: „Am devenit ostaticii unor jocuri geopolitice”

24 июня 2022, час 13:18
Делиться:

Socialiștii au venit cu un mesaj critic după ce Republica Moldova a obținut joi, 23 iunie, statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În opinia celor din PSRM, este o decizie luată într-un context geopolitic tensionat, statutul de candidat nefiind rezultatul unor reforme, iar „aprecierile date din afara țării nu sunt în corelație cu traiul cotidian al moldovenilor”.  

„Suntem siguri că liderii UE cunosc cât de mult a degradat democrația și viața în Republica Moldova, însă interesul geopolitic i-a împins spre această decizie de context”, se menționează într-un comunicat de presă al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

De asemenea, PSRM critică actuala guvernare „pentru euforia cu care redă acestui eveniment o conotație istorică” și vorbesc despre posibila aderare la UE ca despre o iluzie. 

„Este știut de toată lumea, iar joi liderii europeni au evidențiat în mod special că statutul de candidat nu înseamnă imediat aderarea la UE. Procesul poate dura ani de zile și poate nici să nu aibă finalitate... Am devenit ostaticii unor jocuri geopolitice de bătaie lungă, în care am fost implicați fără voia noastră și fără să fim întrebați printr-un referendum, dacă acceptăm să fim piese în acest joc”, spun socialiștii.

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, statut de candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei. Georgiei, care a depus cerere de aderare la UE în același timp cu Ucraina și Moldova, i s-a acordat perspectiva europeană.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram