politic

/VIDEO/ Igor Dodon, audiat astăzi la Procuratură în dosarul Energocom. A fost întâmpinat de protestatari: „Culiocarule!”

25 января 2022, час 10:41
Делиться:

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, este audiat în aceste clipe la Procuratură în cadrul dosarului Energocom. Socialistul urmează să răspundă la toate întrebările procurorilor pe acest caz. 

La sediul Procuraturii Generale, socialistul a fost așteptat de numeroși jurnaliști, însă nu a făcut nicio declarație de presă. 

Dodon a fost întâmpinat și de protestatari, care l-au fluierat și l-au numit „culiocar”. 

Igor Dodon urma să fie audiat încă la sfârșitul lunii decembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din motiv că fostul șef de stat se afla peste hotarele țării. 

Procuratura Generală a inițiat în luna septembrie urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț. 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram