politic

Fostul premier Chicu îl sprijină pe Dodon. „Sperăm că ex-președintele țării își va putea proba nevinovăția”

25 мая 2022, час 10:10
Делиться:

Ion Chicu, fost consilier în domeniul finanțelor al lui Igor Dodon, iar ulterior - prim-ministru între anii 2019-2020, sare în apărare fostului șef de stat. Într-o postare pe Facebook, ex-premierul țării subliniază că modul în care au operat procurorii arată că statul nu vrea să îi respecte drepturile. 

„Dl Igor Dodon și soția sa au o familie frumoasă, cu trei copii foarte buni. Exprimăm susținerea pentru ei în această perioadă dificilă pe care o parcurge familia”, a scris Ion Chicu.

„Dl Dodon și familia sa sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar acest stat este obligat să le respecte drepturile, precum și a tuturor cetățenilor. Modul în care procurorii au operat ieri, utilizând practica mai veche a (in)justiției din televizor, arată că statul nu vrea să le respecte drepturile. Aceasta tot timpul se termină foarte rău, inclusiv pentru guvernare. Sperăm că ex-președintele țării își va putea proba nevinovăția, iar statul nostru îi va oferi dreptul constituțional la apărare”, a adăugat fostul premier al țării.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, prevăzute de art.324, renumitul episod „kuliok”, care se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare.

De asemenea, fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Săptămâna trecută, fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut denunț la Procuratură în dosarul faimosului „kuliok”, a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram