economic

Prim-ministra Gavrilița, la forumul de la Davos: „Avem o oportunitate istorică de aderare la UE”

Foto: gov.md
25 мая 2022, час 18:37
Делиться:

Modalitatea de depășire a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, dar și necesitatea de ajustare a politicii europene de vecinătate la noile realități a fost discutată, astăzi, în cadrul unui panel, la Forumul Economic din Davos. 

În intervenția sa, prim-ministra Natalia Gavrilița a vorbit despre faptul că Guvernul va depune toate eforturile necesare în direcția accelerării procesului de integrare în Uniunea Europeană, pentru a nu permite ca Republica Moldova să devină zonă gri a țărilor europene. 

„Trebuie să folosim această oportunitate istorică, când toate instituțiile statului sunt aliniate în aceeași direcție, cea a libertății și democrației. Suntem determinați să continuăm agenda noastră proeuropeană, pentru a nu rata șansa de a construi un stat cu adevărat european, în numele viitoarelor generații”, a spus prim-ministra.

Natalia Gavrilița a vorbit și despre procesele de reformare a justiției, relansare a economiei și dezvoltare regională, lansate de Guvern. Potrivit prim-ministrei, acțiunile autorităților sunt îndreptate spre a grăbi procesul de integrare în Uniunea Europeană, respectând voința cetățenilor.

„Avem o oportunitate istorică de aderare la lumea liberă și democratică. Republica Moldova este hotărâtă să facă parte din Uniunea Europeană. O asemenea perspectivă ne va aduce prosperitate și siguranță. Pledez pentru o Europă primitoare, o Europă care va primi în familia sa țările ce îi împărtășesc valorile. Republica Moldova este una dintre ele”, a conchis Natalia Gavrilița. 

Viziunile privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și le-au expus președintele Estoniei, Alar Karis, și ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg. La discuții a mai participat și Irakli Garibashvili, prim-ministru al Georgiei.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram