economic

R. Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 150 de milioane de euro din partea UE

25 мая 2022, час 18:24
Делиться:

Republica Moldova va beneficia de asistență macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui memorandum în acest sens.

Documentul prevede acordarea unei asistențe financiare în valoarea de 150 de milioane de euro. O parte din această sumă va fi oferită sub formă de grant, iar alta – sub formă de împrumut. Banii vor fi direcționați pentru reforme cheie ce vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate. 

În luna aprilie curent, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au adoptat o decizie care prevede acordarea de asistență macrofinanciară suplimentară Republicii Moldova, în contextul consecințelor provocate de invazia Federației Ruse în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemia de COVID - 19.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram