social

Socialiștii continuă protestele! Au ajuns în fața izolatorului și strigă „Dodon, suntem cu tine”

25 мая 2022, час 10:54
Делиться:

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova continuă și miercuri protestele în fața Parlamentului. Zeci de simpatizanți au venit în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva reținerii fostului șef de stat Igor Dodon, dar și împotriva scumpirilor și majorărilor din ultima perioadă.

UPDATE: Protestatarii au ajuns în fața izolatorului Direcției de Poliție din Chișinău, unde este reținut Igor Dodon și strigă „Dodon suntem cu tine”,  „Libertatea lui Dodon”.

Manifestanții au venit cu pancarte și flaguri și scandează „Jos Guvernul PAS!”, „Jos Maia Sandu!”, „Rușine!”, „Vrem justiție corectă!”.

Socialistul Bogdan Țîrdea a declarat că protestele vor continua, iar „oamenii vor protesta împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă”. Acesta susține că guvernarea PAS intenționat falimentează țara, iar pentru a ascunde aceste acțiuni ilegale, intentează dosare politice pe numele opoziției și organizează justiție televizată.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a afirmat că „guvernarea comite o crimă”, iar pentru asta vor fi pedepsiți.

„Știm că este greu și zilnic primim amenințări, știm că zilnic colegii noștri din teritorii sunt șantajați și nu pot veni la Chișinău pentru că le-au blocat transportul. Știm că președinții noștri de raioane zilnic sunt amenințați cu dosare penale fabricate.... Iar ziua de ieri ne arată că acest show ieftin, de ziua de naștere a Maiei Sandu nu a fost un cadou, ci o crimă și o demonstrare că R. Moldova a devenit un stat capturat unde justiția servește interesele politicienilor. Ei spun că Dodon a trădat țara, omul care a sprijinit biserica, care a vizitat fiecare localitată și a construit grădinițe și școli, acest om este izolat astăzi de societate. Este o crimă și cei care au aplicat asemenea metode vor suferi”, a declarat Batrîncea în fața mulțimii.

Am încercat să luăm legătura și cu reprezentanții PAS, pentru a afla cum comentează aceștia protestele organizate de PSRM.

„Am spus-o în campanie electorală și o spunem și acum: hoții, corupții, cei care au sărăcit acest stat trebuie să fie pedepsiți. Țara trebuie curățită de politicieni care, de-a lungul anilor, au acționat exclusiv în interese personale. Totodată, avem nevoie de un sistem de justiție puternic, care să asigure tuturor transparență în procesul de judecată și să ducă dosarele până la capăt”, a declarat Adriana Vlas, purătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate.

PSRM anunță va continua să protesteze și joi, 26 mai. Anunțul a fost făcut de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, după ce a reușit să intre în izolatorul de detenție și să discute cu ex-președintele țării, Igor Dodon. Batrîncea a chemat lumea să vină în fața Parlamentului, pentru a cere libertatea lui Igor Dodon.

TV8.md reamintește că marți 24 mai, PSRM a organizat un protest în fața Parlamentului Republicii Moldova împotriva perchezițiilor care au avut loc la casa lui Igor Dodon.

TV8.md reamintește că procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au efectuat marți, 24 mai, zece percheziții în imobile și automobile care aparțin fostului președinte al țării, Igor Dodon și unor persoane interpuse. 

Descinderile au avut loc în dosarul cunoscut sub numele generic „kuliok”, iar în urma acestora, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei.

Potrivit Procuraturii, fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Pe lângă Igor Dodon, au fost reținute alte două persoane care, potrivit procurorului, au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Dodon, dupa reținere: „Este un dosar politic cusut cu ață galbenă. S-a procedat ca în regimul lui Plahotniuc”

25 мая 2022, 08:05

10 percheziții la Dodon și interpuși: Mii de euro, într-un plic cu simbolică de partid. O persoană a înghițit probe

24 мая 2022, 17:05

/VIDEO/ Din nou bătaie la poarta lui Dodon. Un consilier municipal socialist s-a luat la pumni cu Costiuc

24 мая 2022, 18:05

Perchezițiile acasă la Dodon, la 3 ani de la renumita scenă „kuliok”. Misterul pungii cu calendar, neelucidat

24 мая 2022, 20:05

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram