social

Capitala rămâne în cod portocaliu: Numărul cazurilor de COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână

25 июля 2022, час 11:00
Делиться:

Numărul persoanelor bolnave cu COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână, în Capitală. Boris Gîlca a precizat că au fost înregistrate 1.594 de cazuri, ceea ce rezultă cu 698 de cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. Totodată, specialiștii au estimat că rata de îmbolnăvire este de 204 cazuri la 100.000 de persoane.

„La ziua de azi avem 129 de pacienți la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, la Maternitatea municipală nr. 2 sunt internate 48 de gravide cu COVID -19, la Spitalul de ftiziopneumologie sunt 92 de pacienți confirmați, iar la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” avem 60 de copii internați. În mare parte pacienții sunt cu forme ușoare sau medii și urmează tratamentul prescris”, a mai precizat Gîlca. 

Totodată, Gîlca a mai menționat că, în prezent, sunt mai puțin de 300 de pacienți internați în spitalele municipale cu COVID-19, iar majoritatea persoanelor adulte sunt internate cu formă medie și sunt nevaccinate.

„Asistăm la apariția unor noi variante de coronavirus care sunt dependente de imunitatea individuală: fie imunitatea dobândit prin vaccin, fie imunitatea dobândită prin infectare. Atenționez că anticorpii rămân o apărare puternică. Virusul COVID-19 devine o infecție cotidiană și probabil vom avea informații actualizate despre noile procese de vaccinare și noile vaccinuri care vor apărea între timp”, a mai comunicat Gîlca.

De asemenea, șeful Direcției municipale sănătate a readus aminte că în Moldova este deschisă și vaccinarea minorilor, de aceea părinții ar putea apela la medicul de familie, iar Capitala rămâne a fi în cod portocaliu după numărul de persoanelor infectate cu sars-cov-2.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram