externe

Polonezii, în sprijinul ucrainenilor! Au strâns 4,7 milioane de euro pentru a le cumpăra o dronă Bayraktar

Foto: asiatimes
25 июля 2022, час 10:13
Делиться:

Populaţia poloneză a strâns suma de 4,7 milioane de euro pentru a oferi o dronă turcească de luptă de tip Bayraktar Ucrainei, anunţă iniţiatorul proiectului, relatează AFP.

„22.500.000 de zloţi! Made in Poland”, şi-a exprimat satisfacţia jurnalistul Slawomir Sierakowski pe site-ul revistei poloneze de stânga Krytyka Polityczna, al cărei cofondator este, scrie G4media.

Această colectare de fonduri în Polonia are loc în urma unui proiect similar, în mai, în Lituania vecină.

„Până acum am putut doar să ne uităm la aceste lucruri teribile în presă. Acum avem şansa (…) să facem ceva real pentru a apăra Ucraina, ucrainenii”, a declarat el la postul TVN24.

Peste 200.000 de persoane au participat la această chetă publică în vederea cumpărării acestei drone turceşti de tip TB2 Ucrainei.

Dronele turceşti de luptă, o mândrie a Ankarei, cu care s-a dotat Ucraina, au fost folosite din primele ore ale invaziei ruse, iar potrivit Kievului s-au dovedit o armă extrem de redutabilă.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 09:56
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram