social

/ФОТО/ Sandu, la premiera filmului despre Vladimir Beșleagă: „Un mare talent are puterea de a schimba minți”

25 июля 2022, час 21:04
Делиться:

Vladimir Beșleagă este omagiatul acestei zile, iar la Teatrul Național Eugene Ionesco, a avut loc premiera de gală a filmului documentar „Zbor” - un film de Eugeniu Popovici. Prezenți în sală au fost președinta Maia Sandu, premiera Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu. Pe pagina sa de Facebook, șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare către scriitor, demonstrându-și admirația față de „omul Vladimir Beșleagă”.

„M-am bucurat să fiu în această seară alături de scriitorul și publicistul Vladimir Beșleagă, care astăzi a împlinit 91 de ani. I-am urmărit parcursul plin de caracter și demnitate în „Zbor” - așa cum și-a intitulat filmul documentar dedicat omagiatului tânărul regizor Eugeniu Popovici - și i-am mulțumit pentru ceea ce a fost, ceea ce este și ceea ce face pentru literatura noastră națională și pentru țara noastră”, a scris Maia Sandu.

Șefa statului a mai scris că: „Un mare talent are puterea de a schimba minți și linii ale vieții, un mare talent însoțit de un mare caracter are puterea de a schimba totul în jurul său. Vladimir Beșleagă este recunoscut pentru curajul său, pentru generozitatea spiritului, pentru rezistența la rău și capacitatea de a distinge între adevăr și minciună. E omul care nu s-a lăsat zdrobit de vremi și și-a continuat zborul chiar și atunci când avea aripa frântă. Este cea mai importantă lecție pe care putem s-o învățăm de la Domnia sa”.

Maia Sandu a scris că țara noastră are nevoie de asemenea modele la care să ne putem raporta mai ales în vremurile de primejdie pe care le trăim. 

„Mulți ani sănătoși și plini de inspirație omului, artistului, purtătorului de autoritate morală Vladimir Beșleagă!”, a conchis președinta.

Vladimir Beșleagă este un nume marcant pentru cultura românească. El este martorul tuturor schimbărilor care le-a văzut această țară. S-a născut în România interbelică, a supraviețuit războiul și foamea, și-a trăit tinerețea în perioada sovietică, a prins schimbările democratice și independența anilor ’90. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cunoscutul scriitor Vladimir Beșleagă împlinește onorabila vârstă de 91 de ani

25 июля 2022, 10:07

Premieră la Teatrul Național Eugene Ionesco! Va fi adus pe ecran un film documentar despre scriitorul Vladimir Beșleagă

25 июля 2022, 11:07

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram