social

Igor Popa a fost exclus și din componența Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor. Cine i-a luat locul?

26 января 2022, час 13:30
Делиться:

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a numit un nou membru în componența  Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor, după ce procurorul suspendat Igor Popa a fost exclus din componența acestuia.

Locul lui Igor Popa a fost preluat de Eduard Bulat, care este adjunctul procurorului general interimar, Dumitru Robu.  El a fost desemnat în locul lui Popa pentru că era următorul candidat pe lista membrilor supleanți, aprobată în cadrul adunării generale a procurorilor din mai 2016.  

”Mi-am expus acordul și susțin poziția de a fi membru ale acestui Colegiu conform rezultatelor alegerilor adunării generale”, a confirmat Eduard Bulat.

CSP a decis: procurorii Ruslan Popov și Igor Popa au fost suspendați din funcție la solicitarea procurorului general interimar

Amintim că, la 28 decembrie anul trecut, CSP a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu și a admis cererea de suspendare din funcție a procurorului Igor Popa.

Procurorul suspendat, Igor Popa, a fost reținut în data de 9 noiembrie, fiind învinuit  de îmbogățire ilicită. El este procurorul care s-a făcut remarcat încă în perioada guvernării comuniste,  fiind unul dintre semnatarii demersurilor pentru judecarea și arestarea participanților la protestele din aprilie 2009.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram