social

Membrii PPDA, indignați că Partidul Șor crește în popularitate. „Este pur și simplu rușinos”

26 января 2022, час 13:25
Делиться:

Membrii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au venit cu o reacție după apariția în mediul online a ultimului sondaj realizat de iData, potrivit căruia dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, partidele care fac parte din Legislativ ar accede pe aceleași poziție. Prin urmare, foștii deputați Inga Grigoriu și Dinu Plângău se arată indignați de faptul că Partidul „Șor” crește în popularitate.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Inga Grigoriu a scris că, după părerea sa, situația este din ce în ce mai tristă la acest capitol.

„Astăzi a apărut un nou sondaj. Dacă este să ne referim la el, atunci situația este tristă de tot. Penalul Șor a crescut dramatic, iar partida pro-europeană pierde majoritatea în Parlament. În același timp, Platforma DA, conform sondajului la care fac referință, reprezintă alternativa de calitate spre care oamenii raționali se vor orienta în continuare. Haideți să fim mai mulți” a încheiat fosta deputată mesajul.

Și fostul deputat de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău a venit cu o reacție în care afirmă că Partiul „Șor” ar fi trebuit scos în afara legii după părerea sa.

„Este pur și simplu rușinos să urmăresc cum Partidul Șor crește în popularitate. Acest partid trebuia scos în afara legii, sursele financiare care se trag din furtul miliardului confiscate, iar activitatea acestuia supusă tuturor rigorilor legale. Să ajungă un partid finanțat din bani obscuri în creștere e o rușine. Între timp, cât reformăm justiția, acești indivizi stau bine merci”.

Promovarea oamenilor precum Musteață sau Plămădeală nu ajută la curățarea justiției, mai spune Plângău.

„Cât nu s-ar ascunde unii de o realitate, ea arată că Republica Moldova are nevoie de o alternativă serioasă pe dreapta și tot mai multe studii sociologice arată că Platforma DA e cu prima șansă în acest sens. Să punem umărul cu toții”, a conchis acesta.

Ultimul sondaj realizat de Date Inteligente (iData) arată că cele trei partide politice care sunt acum în Legislativ, ar putea accede în Parlamentul Republicii Moldoca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamanetare anticipate. 

Sondajul realizat în rândul cetățenilor, arată că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Șor sunt în fruntea clasametului.  Pentru PAS, au votat cei mai mulți cetățeni, astfel partidul a obținut 25, 5%, urmat de PSRM: 16,8%; PP Șor: 10,9%.

Potrivit rezultatelor sondajului, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul politicienilor.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram