social

Mircea Roșioru, fost procuror general adjunct, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul lui Alexandru Stoianoglo

26 января 2022, час 13:24
Делиться:

Mircea Roșioru, fost procuror general adjunct, a fost scos de sub urmărirea penală în dosarul lui Alexandru Stoianoglo. Ordonanța care presupune acest lucru a fost semnată în data de 28 decembrie 2021. S-a întâmplat după ce procurorii au stabilit că acțiunile acestuia nu întrunesc elementele infracțiunii. Declarația a fost făcut pentru tv8.md de procurorul Mariana Cherpec, purtător de cuvânt la Procuratura Generală. 

În luna octombrie, la câteva săptămâni după reținerea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, Mircea Roșioru a fost citat la PG pentru audieri. Acesta ar fi avut în cadrul dosarului statut de bănuit. 

Trei zile mai devreme, Mircea Roșioru a demisionat din funcție, „din motive personale”.

Înainte de Roșioru, din funcție a plecat un alt adjunct de la Procuratura Generală. Este vorba despre Iurie Perevoznic, care și-a anunțat demisia pe Facebook și a criticat modul în care au fost reținuți șeful suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo și procurorul general adjunct, Ruslan Popov. Perevoznic spune că a depus cererea de demisie în data de 7 octombrie.

Ruslan Popov, cel de-al treilea adjunct al lui Alexandru Stoianoglo, se află în arest la domiciliu, fiind bănuit de  îmbogățire ilicită, însă pledează nevinovat.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram