social

Nicu Popescu califică drept ilegale aplicațiile militare ruse din stânga Nistrului. „Nu sunt un gest care ajută la calmarea situației regionale”

Foto: lenta.ru
26 января 2022, час 17:22
Делиться:

Ministrul de Externe de la Chișinău califică drept ilegale aplicațiile militare ruse care au avut loc în stânga Nistrului. În opinia lui Nicu Popescu, exercițiile contravin legislației naționale și internaționale. 

„Noi optăm pentru continuarea dialogului, reieșind din faptul că prezența trupelor ruse și acțiunile militare contravin legislației interaționale și naționale. Nu sunt un gest care să ajute la calmarea situației regionale și în acest sens, este evident că sunt contraproductive”, a adeclarat Nicu Popescu după ședința de azi a Guvernului. 

Premierul Natalia Gavrilița a declarat la rândul său că subiectul urmează a fi discutat la o întrevedere care va avea loc joi între proaspătul vicepremier pentru Reintegrare, Oleg Serebriasn și negociatorul din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev. 

„Pledăm pentru repornirea grupurilor de lucru care nu s-au întîlnit de ceva timp. Suntem îngrijorați de situația din regiune, chemăm din nou la maturitate și înțelepciune și pledăm pentru pacea și stabilitatea în regiunea noastră”, a spus prim - ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram