social

Partidul „ȘOR” elaborează un proiect de lege privind acordarea compensațiilor pentru energia electrică

26 января 2022, час 14:31
Делиться:

Deputații Partidului „ȘOR” elaborează un proiect de lege privind acordarea compensațiilor pentru facturile la energia electrică, pentru toți consumatorii. Anunțul a fost făcut de către deputata Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Decizia de a pregăti un proiect de lege pentru susținerea consumatorilor, spune Marina Tauber, vine după ce Premier Energi a cerut majorarea tarifului la energia electrică, iar furnizorul pentru nordul Moldovei a cerut același lucru.

„Împreună cu echipa noastră, și eu, și liderul nostru Ilan Șor am promis că vom fi alături de bălțeni și că vom face tot posibilul să îmbunătățim condițiile de trai pentru ei. Când am citit știrea despre majorarea tarifelor și pentru locuitorii din municipiul Bălți, unde situația este și așa foarte critică, bineînțeles că am decis imediat să luăm atitudine și să găsim soluții la nivel național....Iată de ce Partidul „ȘOR” a decis să pregătească un proiect de lege care să prevadă compensarea, din bugetul de stat, a facturilor la energia electrică pentru toți consumatorii”, a declarat deputata Marina Tauber.

Potrivit deputatei Partidului „ȘOR”, proiectul de lege privind acordarea compensațiilor va fi prezentat când se va lua decizia de majorare a tarifelor pentru energia electrică.

„Imediat ce va fi clar cu cât se va scumpi energia electrică, în funcție de decizia pe care o va adopta Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, vom prezenta proiectul de lege spre aprobare, în Parlament. Dacă aceste compensații nu vor fi acordate, oameni pur și simplu nu vor putea suporta această povară financiară. Sper că Parlamentul va susține inițiativa noastră și le va veni în ajutor oamenilor în aceste momente de grea încercare”, a precizat aceasta.

Amintim că, după ce Premier Energy a solicitat dublarea tarifului la energia electrică, cei de la Furnizarea Energiei Electrice Nord vor majorarea acestuia cu circa 50 de procente, de la 2 lei și 8 bani, până la 3 lei și 6 bani pentru un kilowat.

Într-o solicitare adresată Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică se menționează că calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRE.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram