social

Ruslan Verbițchi a dat în judecată CNESP pentru decizia de a trece școlile pe online. „Restricționează abuziv accesul la educație”

26 января 2022, час 16:07
Делиться:

Ruslan Verbițchi, consilier în Consiliul Municipal Chișinău pe listele Partidului Platforma DA a contestat în instanța de judecată Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, pentru decizia de a trece elevii la studii online. În opinia lui Verbițchi, hotărârea este ilegală și restricționează abuziv accesul la educație. 

„Școala online este o farsă în condițiile în care peste 50 % din populație trăiește la limita sărăcie, iar statul nici nu a luat în calcul asigurarea tuturor copiilor cu tablete/dispozitive electronice conectate la internet”, menționează consilierul. 

Comisia pentru Situații Excepționale a decis la sfârșitul săptămânii trecute ca elevii să treacă la studii pe online, pentru cel puțin două săptămâni. Hotărârea a fost luată în situația în care numărul îmbolnăvirilor de COVID - 19 crește fulminant. 

Autoritățile de la Orhei au decis să sfideze însă decizia CNESP și și-au instituit propriile reguli legate de gestionarea pandemiei. Astfel, elevii își continuă studiile cu orezență fizică, excepție făcând doar instiutuțiile unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, s-a dat undă verde petrecerilor și s-a decis ca centrele de agrement și parcurile de distracții să își continue activitatea la fel ca de obicei. 

Deciziile CNESP au fost dur criticate de autoritățile de la Chiținău și sunt investigate de poliție. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram