social

Sondaj iData: Maia Sandu se bucură în continuare de cea mai mare încredere. Ce partide ar vota moldovenii dacă ar avea loc alegeri

26 января 2022, час 12:40
Делиться:

Cele trei partide politice care sunt acum în Legislativ, ar putea accede în Parlamentul Republicii Moldoca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamanetare anticipate. Cel puțin asta arată ultimul sondaj realizat de către Date Inteligente (iData.)

Sondajul realizat în rândul cetățenilor, arată că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Șor sunt în fruntea clasametului.  Pentru PAS, au votat cei mai mulți cetățeni, astfel partidul a obținut 25, 5%, urmat de PSRM: 16,8%; PP Șor: 10,9%.

Inclus în sondaj, PCRM a obținut  2,9% Blocul Renato Usatîi: 1,0%, iar Mișcarea Alternativă Națională, anunțată de primarul Capitalei Ion Ceban: 0,9%.

Potrivit distribuției mandatelor în Parlament făcută de autorii studiului, în baza rezultatelor naționale, fără diasporă și regiunea transnistreană, estimate după metoda proporțională cele mai multe mandate le-ar obține la fel Partidul Acțiune și Solidaritate, urmat de deputații PSRM și ȘOR. 

Conform rezultatelor studiului, Președinta Maia Sandu se bucură, în continuare, de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor, ceea ce constituie 24.2%, urmată de Igor Dodon cu 13.2%, Ilan Șor cu 7.5%, Ion Ceban cu 2.7% și Marina Tauber cu 1.5%.

Studiul de audiență reflectă preferințele moldovenilor și a fost realizat la nivel național prin metoda culegerii datelor. La eșantion au participat 999 de respondenți din 324 de localități, în perioada 11-23 ianuarie 2022.

Date Inteligente (iData) este o companie ce efectuează sondaje, pe diferite subiecte. Datele au fost ponderate după variabilele gen, grupă de vârstă, mediu de reședință, regiune și etnie. Eroarea maximă de eșantionare fiind de +-3.0%

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram