social

/VIDEO/ Damir pledează nevinovat: „Puteam să plec și mai înainte, dar nu am făcut-o”. Primele declarații după eliberarea din penitenciar

26 января 2022, час 17:45
Делиться:

Finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, cercetat penal în cadrul dosarului fost direcții 5, care a fost eliberat astăzi din arest în penitenciarul 13 și plasat în arest la domiciliu, se declară nevinovat. Damir susține că a semnat o declarație prin care se angajează să nu divulge mai multe informații. 

Totuși, dă garanții că nu intenționează să părăsească țara și nici nu o va face. 

„Eu puteam să plec și mai înaintem dar nu am plecat și nici nu voi pleca. Voi fi aici, pledez nevinovat și atunci ne vom clarifica”, a declarat Dorin Damir, după decizia magistraților privind eliberarea sa din penitenciar, acolo unde a stat ultimele șapte luni de zile. 

Aceleași declarații le-a făcut și avocatul lui Dorin Damir, Iurie Tabarcea. 

„Prin comportamentul său propriu-zis vor fi acele garanții că nu va pleca nicăieri. El tot este interesat să fie un proces echitabil și să fie stabilit adevărul”, a menționat Iurie Tabarcea. 

Dorin Damir este cercetat pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive la fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI. În același dosar, pe lângă Damir și Cojocaru, ambii eliberați astăzi din penitenciar, mai este investigat și Alexandru Pînzari, ex - șef al IGP. 

Dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții numărul 5 a ajuns pe masa judecătorilor, la sfârșitul lunii septembrie 2021. Procurorul de caz a menționat atunci că există probe suficiente, pentru ca vinovăția inculpaților să fie demonstrată.

Totul a început încă acum patru ani, când Alexandru Pînzari, care conducea Inspectoratul General al Poliției, împreună cu șeful de atunci al Direcției numărul 5, Valeriu Cojocaru, l-ar fi angajat ilegal pe Dorin Damir, în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcții 5 a Inspectoratului Național de Investigații (INI). Acesta din urmă primea salariu de la stat, periodic era ridicat în grad și avea acces la informații secrete.

De când a fost reținut Damir, nu și-a făcut niciodată apariția în fața presei. La rândul său, Valeriu Cojocaru a refuzat să facă declarații, pe când Alexandru Pînzari a pledat în permanență nevinovat. 

Toți trei sunt acuzați de „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru toate acestea, legea penală prevede până la 12 ani de pușcărie.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram