politic

/VIDEO/ Maia Sandu: Decizia Interpol de a nu-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc este ciudată

26 января 2022, час 19:17
Делиться:

Decizia Interpolului de a nu-l anunța în căutare pe Vladimir Plahotniuc este ciudată, a declarat președinta Maia Sandu, pentru un post de televiziune de peste Prut. Totuși, șefa statului afirmă că autoritățile de la Chișinău fac demersuri bilaterale, în țările în care se presupune că ar fi acesta, dar și alți foști sau actuali politicieni fugari, ca să fie aduși în țară. Iar ministrul Justiției, întrebat la TV8, dacă îl mai caută cineva pe Plahotniuc, și-a exprimat speranța că fostul lider PD este căutat. 

Potrivit autorităților Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia. Totuși, el nu este căutat internațional, prin intermediul Interpol, deși au fost trimise două cereri către oficiul din Lyon. 

De partea cealaltă, unul dintre avocații lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac, ne-a spus că nu știe care este locul aflării clientului său.

Acum trei luni, când în biroul procurorului de PCCOCS, Dumitru Răileanu, au avut loc percheziții, acesta susținea că totul s-ar fi făcut pentru că ar fi avansat cu investigațiile în dosarul intentat pe numele lui Plahotniuc. 

Dosarele în care figurează Vladimir Plahotniuc sunt instrumentate de PCCOCS și de Procuratura Anticorupție. 

Printre altele, fostul lider PD este învinuit de crearea sau conducerea unei organizații criminale, șantaj, escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari, fals în acte publice savârșit în interesul unei organizații criminale, confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false - acuzații pe care, prin intermediul avocaților săi, - nu le recunoaște. â

Plahotniuc s-a făcut nevăzut în Republica Moldova în vara lui 2019, după ce democrații au predat puterea. Centrul Național Anticorupție a stabilit că, în prima perioadă după plecare din țară, el s-a aflat în cel puțin trei țări: Statele Unite, România și Marea Britanie. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram