politic

/VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău: Urmărim dosarul lui Dodon. Nu vedem elemente politice

26 мая 2022, час 23:05
Делиться:

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, spune că dosarul lui Igor Dodon este urmărit și că nu vede vreun factor politic care să fi influențat începerea urmării sale penale. Declarațiile au fost făcute de ambasador la un interviu oferit în exclusivitate pentru TV8, în cadrul ediției din 26 mai a emisiunii „Cutia Neagră”.

„Noi urmărim acest caz și am împărtășit aceste informații și cu conducătorii Partidului Socialiștilor ieri. Noi urmărim acest caz din câteva considerente. Primul, e că este unul din liderii unei forțe politice ale legitim în Parlament, reprezentat în Parlament și este clar că este vorba ca partidele să nu fie împiedicate în activitatea lor politică, adică și majoritatea parlamentară.

Dar o altă chestie e că sunt lucruri care trebuie investigate , dacă trebuie, atunci se investighează și apoi, deja Procuratura va prezenta probe despre ce a fost identificat. După mine, eu cred că trebuie și nu vor fi interferențe, noi așteptăm, sperăm să fie independență justiției”, a precizat diplomatul.

Acesta a mai spus că nu a observat elemente politice în acest caz.

„La această etapă, noi nu vedem vreun element, vreun ordin politic. Noi suntem interesați, pentru că cazul este de rezonanță”, a conchis Janis Mazeiks.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram