social

Propaganda homosexualității, interzisă în Găgăuzia. Comunitatea LGBT: Deputații locali să se ocupe de prejudecățile lor

Foto: blacknews.ro
26 мая 2022, час 09:57
Делиться:

Deputații din Adunarea Populară găgăuză au adoptat o nouă rezoluție care vizează minoritățile sexuale. De această dată, au decis să interzică propaganda homosexualității în unitatea teritorial administrativă. Rezoluție vine în contextul în care în data de 19 iunie, la Chișinău urmează să aibă loc un marș al solidarității. 

Potrivit deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, „promovarea relațiilor netradiționale între oameni este în detrimentul valorilor noastre creștine”, scrie gagauzinfo.

„Dumnezeu a creat familia din bărbat, femeie și copii. Trebuie să respectăm acest principiu: un părinte este bărbat, iar celălalt femeie”, a spus deputatul Piotr Fazlî. 

Comunitatea LGBT din Moldova a condamnat prevederile rezoluției Adunării Populare din Găgăuzia, prin care se interzice propaganda homosexualității în unitatea administrativ teritorială.

„Găgăuzia nu poate adopta legi care contravin Constituției Republicii Moldova. Deputații locali ar trebui să se ocupe de prejudecățile lor în privat. Prejudecățile nu își au locul într-un organ legislativ. Vom merge în instanță, pentru a anula rezoluția”, a menționat Angelica Frolov, coordonatoare de program Genderdoc.

În anul 2013, Adunarea Populară găgăuză a interzis, printr-o lege locală, căsătoriile între persoanele de același sex și paradele gay în autonomie.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram