social

/ВИДЕО/ Tauber: „Bunica urmărește ședința și se întreabă unde sunt miliardele”. Replica unui deputat PAS

26 мая 2022, час 14:38
Делиться:

Schimb de replici în Parlamentul Republicii Moldova. Deputata Marina Tauber a declarat că ședința de astăzi în care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității parlamentare a acesteia și a deputatului fugar Ilan Șor este urmărită de bunica sa care se întreabă „unde sunt milioanele și miliardele de lei despre care se vorbește în cazul nepoate sale”. În replică deputatul PAS, Igor Chiriac a îndemnat aleșii poporului „să nu cumva să o afectăm pe nepoata bunicii”.

„Înțelegeți că toată țara ne privește și dacă bănuiala dumneavoastră și a altor colegi nu se va adeveri și nu va fi demonstrată de instanța de judecată, conform procedurii, mă afectați pe mine, pe Ilan Șor și pe familiile noastre. Eu vă garantez că acum această ședință a Parlamentului este privită de bunica mea, sper că voi nu o să ajungeți să spuneți ceva rău despre familia mea. Voi toți aveți familii și vă rog să nu intrăm în aceste polemici. Sunt sigură că se întreabă unde sunt aceste milioane și miliarde de lei despre care vorbiți în cazul nepoatei ele”,a declarat Marina Tauber.

„Mă învinuiți de ceea ce nu am făcut și eu asta voi demonstra. Ilan Șor, colegii mei și eu voi demonstra că bănuiala d-voastră rezonabilă a adus prejudiciu imaginii noastre și chiar o să mergem în judecată. Eu încă nu înțeleg din ce motiv ați venit aici și pentru ce ați venit, eu nu înțeleg și vreau ca asta să audă toată țara”, a afirmat Tauber.

În replică, robu a declarat că „în cadrul cererii au fost enumerate bănuielile rezonabile că prin complicitate Tauber a comis două infracțiuni”.

„Sunteți în drept ca ulterior să demonstrați nevinovăția în instanța de judecată și să solicitați despăgubiri. Sunt suficiente probe care demonstrează bănuiala rezonabilă că prin complicitate ași participat la comiterea acestor infracțiuni. Eu înțeleg foarte bine agitația dvs, care se datorează faptului că atât conducătorul partidului dvs, cât și alții au zero influență asupra conducerii Procuraturii”, a răspuns procurorul general interimar.

Cu o replică a venit și președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a propus o „soluție de compromis”.

„Doamna Tauber, eu am o propunere de compromis. Ca tot ce spuneți dumneavaostră să se adeverească, haideți să grăbim procesul”, a declarat Grosu.

Și deputatul PAS, Igor Chiriac s-a expus și a declarat: „Stimați colegi, eu am impresia că a fost prostită o țară întreagă cu 10 ani în urmă când s-a furat acest miliard. Acum nu cumva să o afectăm pe nepoata bunicii. Așa ciotca cum s-a luat creditul să fie întors înapoi. Dar eu am întrebare, în demers este indicat că în 2013 doamna Tauber a luat un credit de 5 milioane de dolari pentru a procura un teren în Ialoveni. Tot Ialoveniul vroia să-l cumpere sau doar un teren? A fost sau nu cumpărat vreun teren?”, a întrebat Chiriac.

În replică, procurorul general interimar, a declarat că din informațiile pe care le deține nu a fost procurat niciun teren în Ialoveni.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram