politic

/VIDEO/ 53 de procurori și ofițeri se ocupă de cazul Dodon. „Niciun politician nu a fost persecutat politic astfel”

26 мая 2022, час 18:41
Делиться:

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a făcut primele declarații după ce magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ex-președintele insistă că a fost reținut la comandă politică, pentru a sustrage atenția publică de la problemele economice și sociale din țară, dar și pentru a neutraliza PSRM-ul, partidul pe care l-a condus. 

„Consider acest dosar politic, la comanda doamnei Maia Sandu, care imediat după ce a intrat în funcție, în decembrie 2020, la începutul lunii ianuarie, a cerut de la procurorul general să îmi deschidă dosar penal și să mă pună la pușcărie”, a spus Dodon. De altfel, nu e prima oară când socialistul face această declarație.

Potrivit ex-președintelui, de cazul său se ocupă o echipă de 53 de procurori și ofițeri de investigații.

„Niciun politician din R. Moldova în cei peste 30 de ani de independență nu au fost persecutațți politic astfel. 53 de procuror se ocupă de mine, ca să mă pună la pușcărie. Nu se ocupă nimeni de furtul miliardului, nu a stat nimeni în pușcărie pentru asta” , a menționat Igor Dodon.

Dodon cataloghează drept „stranii și josnice învinuirile de trădare de patrie” și neagă că ar deține averi ilicite, nedeclarate oficial. 

„Nu am pe mine sau persoane interpuse nimic altceva decât am indicat în declarațiile pe venit”, a spus fostuș șef de stat, Igor Dodon.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon. În aceeași zi, a fost reținut. Fostul șef de stat este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram