politic

Voronin comentează reținerea lui Dodon: Vina acestuia trebuie demonstrată într-un proces de judecată, cu ușile deschise

26 мая 2022, час 14:56
Делиться:

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a comentat reținerea lui Igor Dodon. Acesta susține că toate acțiunile care au fost întreprinse este doar un „spectacol de măști” și va fi o lovitură puternică pentru autoritatea puterii de stat. Totodată, Voronin este nedumerit din ce motiv a fost învinuit Dodon pentru trădare de Patrie.

„Toți știu despre relațiile mele dificile cu Igor Dodon. Discuția merge în primul despre institutul, care este mai presus decât cele care dețin puterea în stat. Președinția. Ce nu ar fi făcut omul care a fost în funcție de conducător al statului, vina acestuia trebuie dovedită într-un proces de judecată, cu ușile deschise. El nu poate deveni un obiect al televiziunilor și a unui spectacol de măști”, a declarat Voronin.

Fostul președinte și-a arătat nedumerirea despre acuzațiile privind trădarea de Patrie.

„Nimeni, inclusiv și eu, nu înțelege în ce constă învinuirile legate de trădare a Patriei? În contactele cu diferite state, în primul rând Rusia sau liderii CSI? Actuala guvernare care are mai multe pașapoarte, nici măcar nu își ascund intențiile unioniste. Aceasta nu este trădare de Patrie? Lichidarea independenței propriului stat.”, a precizat Voronin. 

Prședintele comuniștilor a spus că „autoritatea puterii prezidențiale a fost jignită și călcată în picioare” prin reținerea publică a lui Igor Dodon, menționând că acesta nu avea nicio intenție de a fugi din țară sau să refuze comunicarea cu oamenii legii și instituțiile de drept. 

TV8.md reamintește că procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon.

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram