externe

Fost diplomat rus: „Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forțat să o facă”

26 июля 2022, час 11:07
Делиться:

Vladimir Putin ar fi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Afirmația îi aparține unui fost diplomat rus, care a devenit transfugul cu cel mai mare rang după ce a demisionat din funcția sa de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, scrie Adevărul.

Boris Bondarev a declarat pentru Euronews că Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis”, iar asta l-a determinat să demisioneze. Acesta a spus că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei, iar negocierile sunt departe de a începe.

„Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi. El (n.r. - Vladimir Putin) vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează”, a declarat Bondarev.

Rusia nu are resurse pentru a continua războiul 

Fostul diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva a precizat că o întâlnire între Putin şi Zelenski este puţin probabil să se întâmple, pentru că preşedintele rus ar fi umilit.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski „un drogat” şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginați-vă, deci, cum s-ar simți dacă ar trebui să dea mâna cu președintele ucrainean”, a mai afirmat acesta.   

Boris Bondarev a mai spus că Rusia nu poate să continue războiul pentru multă vreme, deoarece nu are resursele necesare, cu toate că trupele ruseşti au avansat în regiunea Donbas.

În luna mai, Boris Bondarev a trimis un e-mail colegilor săi diplomaţi prin care şi-a anunţat demisia pentru că niciodată nu s-a simţit atât de „ruşinat” după izbcunirea conflictului. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 153: Rușii au lovit din nou cu rachete Odesa. Portul din Nikolaev a fost atacat

26 июля 2022, 10:07

Un fost comandant NATO susține că războiul din Ucraina s-ar putea termina cu un „conflict înghețat”

18 июля 2022, 13:07

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 09:18
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram