politic

Ghimpu, nemulțumit de activitatea Maiei Sandu: „Lumea s-a gândit că daca va vota o doamnă, va curge laptele la deal”

26 июля 2022, час 21:00
Делиться:

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, nu este mulțumit de activitatea Maiei Sandu, dar susține că o apreciază pentru faptul că nu apleacă capul în fața Rusiei. În cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Ghimpu a declarat că, lumea credea că dacă va vota o doamnă atunci „laptele va curge la deal”.

Întrebat de Dorin Galben dacă este mulțumit de activitatea șefei statului, Ghimpu a răspuns sec că, nu este.

„Nu, dar ultima perioadă, faptul că nu mai e cu capul aplecat în fața Rusiei, apreciez. Este președinte, deține toată puterea și cu toate că constituția nu permite așa ceva, dar de facto, ea conduce cu Guvernul și puterea legislativă”, a precizat Ghimpu.

Președintele de onoare al PL, susține că nu apreciază promovarea politicii stataliste de care dă dovadă Sandu.

„Sunt lucruri că, anume promovarea politicii stataliste derutează lumea. Fix ceea ce au făcut președinții care au venit din anii 90 încoace” a menționat Ghimpu.

Deși, Dorin Galben i-a precizat lui Ghimpu că Maia Sandu declarase într-un interviu că susține unionismul, președintele de onoare al PL susține că este nevoie că această idee să fie promovată.

„Trebuie să promovezi această idee dacă vrei să atingi aceasta. Statalismul nu-i scuză pentru a bloca dezvoltarea unionismului. Unioniștii au votat pentru PAS ca să nu treacă Dodon. Cu cât mai departe suntem de ziua în care ne-am declarat independența cu atât mai greu ne va fi unirea” a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a vorbit și despre problema cea mai mare a Moldovei, după părerea acestuia, și anume, economia pe care nu o avem. Acesta consideră că nu este posibilă independența dacă nu avem o industrie producătoare. Totodată, Ghimpu este de părere că nicio criză nu ne va afecta, deoarece nu avem economie.

„Noi vom fi independenți când ne vom uni cu țara, că are economie, are industrie, produce. Cum să fim independenți dacă noi nu putem forma un buget din veniturile pe care le avem. Noi tot timpul așteptăm de la UE să ne dea. Noi nu producem ca să avem venit să acoperim cheltuielile noastre. Un stat poate fi independent când exportul acoperă importul, dar la noi e invers. Noi nu putem fi țară independentă dacă nu avem industrie producătoare... Pe noi nicio criză nu ne poate afecta fiindcă nu avem economie”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Ce crede Ghimpu despre alertele cu bombă: „Până nu ne unim cu țara membră UE și NATO, nu scăpăm de aceste porcării”

26 июля 2022, 22:07

Ghimpu, despre dosarele lui Dodon și Tauber: „Sper că e cu probe. Ajunge să ne jucăm de-a reținerile televizate”

27 июля 2022, 08:07

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram