social

Mită de mii de lei pentru mușamalizarea unei tentative de furt. Doi foști polițiști, arestați pentru 30 de zile

27 мая 2022, час 18:21
Делиться:

Doi foști angajați ai poliției ar fi pretins bani pentru mușamalizarea unei tentative de furt. Aceștia au primit 3.000 de lei, bani ce nu li se cuvin. Unul din ei activează în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Ofițerii Serviciului Protecție internă și Anticorupție al MAI în comun cu angajații IP Anenii Noi, și procurorii din cadrul Procuraturii Anenii Noi au documentat acțiunile acestora.

În urma investigațiilor, s-a constatat că cei doi foști funcționari publici cu statut special, cunoscând despre o tentativă de furt, au amenințat făptașul că îl vor denunța la poliție. Iar ca să nu îl dea de gol, aceștia au solicitat mijloace bănești în sumă de 5.000 de lei.

La 25-26 mai 2022, au fost efectuate percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate mai multe obiecte cu tangență la caz. Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Aceștia sunt cercetați penal, iar dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele implicate riscă de la 7 la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de la 92.500 la 1.170.500 de lei.

Astăzi, 27 mai, magistrații de la Judecătoria Anenii Noi au dispus un mandat de 30 de zile de arest preventiv pentru cei doi bănuiți.

Urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz, precum și identificarea altor cazuri în care învinuiții ar fi cerut mită.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram