politic

/ВИДЕО/ Prima reacție a Maiei Sandu, după reținerea lui Dodon: „Dacă crede că este cinstit, nu are de ce să își facă griji”

27 мая 2022, час 13:21
Делиться:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că dacă Igor Dodon crede că este cinstit, atunci nu are de ce să își facă griji de cum va derula dosarul acestuia. Șefa statului speră ca „Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din propria inițiativă”, iar procurorii vor acționa în conformitate cu legea.

Președinta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a aflat despre reținerea lui Igor Dodon din presă, iar mai multe detalii despre dosar nu cunoaște, însă tot ce își dorește este „o justiție independentă și profesionistă care să respecte în primul rând legea”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă care să respecte legea în primul rând. Pentru asta am militat și pentru asta și-au dat oamenii voturile. Pentru asta m-au susținut și la asta lucrez împreună cu colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției avem sărăcie, din cauza corupției avem un stat slab și subminat și tot din cauza corupției au ajuns atâțea oameni să plece din țară pentru că au au avut oportunități economice acasă”, a declarat Maia Sandu.

„O justiție integră și independentă este soluția și eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din inițiativa proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz și încălcare a legii ar conduce la discreditarea Procuraturii, la discreditarea reformelor și la discreditarea parcursului nostru european”, a declarat Maia Sandu.

„Apelul meu penturu Procuratura Generală și celelalte instituții ale statului este să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea, doar legea trebuie să conteze. În cazul dat, Procuratura trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, parcursul zilei de marți și ce s-a întâmplat cu o zi înainte. Sunt îngrijorată de scurgerile din presă, iar explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine”.

Totodată, Maia Sandu, a negat acuzațiile înaintate de Igor Dodon, precum că grupul de procurori ar fi condus de Ambasada SUA.

„Nu-i cunosc pe acești procurori. Am aflat despre acest caz din presă și cel mai important este ca acest caz, împreună cu altele să se bucure de transparență maximă, iar procurorii să nu ia decizii pornind de la presiunea publică. Toată lumea trebuie să răspundă pentru ilegalitățile pe care le-a comis. Iar domnul vizat dacă crede că este cinstit atunci nu are de să își facă griji...”, a conchis șefa statului.

Fostul șef de stat, Igor Dodon a fost plasat joi, 26 mai, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta după ce a fost reținut marți, 24 mai, alături de cumnatul său, Petru Merineanu, în urma a cel puțin zece percheziții.

Ex-președintele este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, corupere pasivă, trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram