politic

Ghimpu vrea unirea unioniștilor în jurul PL: „Electoratul unionist care a votat pentru PAS trebuie să se întoarcă”

27 июля 2022, час 09:00
Делиться:

Mihai Ghimpu își dorește unirea electoratului unionist în jurul Partidului Liberal (PL) și susține că anume el, le-a oferit multor persoane mandate de deputat sau ministru, pentru cauză, pentru a ajuta partidul în problema întregirii. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Eu le-am oferit multora mandate de deputat sau ministru, pentru cauză, ca să ajute președintele PL-ului și partidul în problema întregirii. Eu vreau să se unească unioniștii în jurul PL-ului, eu sunt gata să mă întâlnesc cu oricine... Acum eu consider că electoratul unionist care a votat pentru PAS, trebuie să se întoarcă la PL pentru a munci ca să urgentăm unirea. Noi avem oameni care nu au trădat PL-ul, chiar și unii care au plecat s-au întors. 

Totodată, Mihai Ghimpu a precizat că la alegerile locale care ar trebui să aibă loc peste un an, vor avea cu siguranță candidat care va lupta cu Ceban pentru locul de primar al municipiului Chișinău.

„Sigur că vom avea. Eu nu voi candida, eu nu mai vreau funcție în stat, vreau să lupt pentru cauza românească. Noi am avut și tot timpul avem candidat, pentru că avem oameni cu experiență, care au fost la guvernare și în Primărie și în Guvern și în Parlament”, a mai precizat Ghimpu.

Întrebat dacă Dorin Chirtoacă ar putea candida în funcție de primar, Ghimpu a spus că el singur va decide ce va face, ținând cont de faptul că s-a retras din politică. 

Despre finanțarea campaniei electorale și a partidului, Mihai Ghimpu a precizat că primesc careva bani din bugetul de stat, dar și a menționat, că la alegerile locale nu este nevoie de mari investiții.

„Primim câțiva bani de la buget, dar la locale mari bani nici nu trebuie. Clipurile acum nu mai joacă niciun rol. Trebuie să folosești internetul și să simți ce vrea omul și ce probleme are și din toamnă o să încercăm, o să ieșim. Noi nu am cumpărat niciodată voturi pentru că nu am cheltuit mulți bani” a mai menționat președintele de onoare al PL.

Mihai Ghimpu a conchis, spunând că nu au un candidat decis, dar s-a discutat și le-au spus președinților de organizații teritoriale: „Pregătiți-vă de alegerile locale”.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram