politic

/ВИДЕО/ Grosu critică dur declarația despre federalizare a lui Țveatcov. „Un model de mancurt, un model de coloana a cincea”

28 июля 2022, час 13:56
Делиться:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu critică dur declarația șefului adjunct al Biroului de Reintegrare, Nicolai Țveatcov, potrivit căruia reintegrarea poate fi posibilă prin federalizare. 

„Este un model de mancurt, un model de coloana a cincea, care a mai rămas din păcate în structuri. Asta drept contra-argument socialiștilor care stau și se miorlăie că s-au făcut modificări de personal peste tot. Iată a rămas o reminiscență din asta care miroase foarte urât prin declarații antistatale”, a spus Grosu.

Spicherul susține că se așteaptă ca pentru astfel de declarație, Țveatcov să fie sancționat: „Eu cred că demult nu trebuia să fie acolo așa specimene, să îl trimitem la Kremlin sau cel puțin la Tiraspol”, a mai spus președintele Legislativului, Igor Grosu.

 

Nicolai Țveatcov a provocat un adevărat scandal după ce a menționat într-o emisiune de la un post de televiziune afiliat socialiștilor că reintegrarea poate fi realizată doar prin federalizare. În opinia lui Țveatcov, în Moldova, acest termen ar avea o conotație negativă, însă nu a putut oferi detalii despre modelul de federalizare pe care îl susține. 

zonadesecuritate.md scrie că potrivit șefului adjunct de la Reintegrare, cheia de soluționare a conflictului transnistrean va fi în redistribuirea atribuțiilor în stat dintre Chișinău și Tiraspol.

Biroul de Reintegrare s-a disociat de declarația lui Nicolai Țveatcov. „Opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului sau a Biroului politici de Reintegrare și în acest sens funcționarul public vizat urmează personal să vină în spațiul public cu precizările de resort”, se menționează într-un răspuns oficial al Biroului, la solicitarea tv8.md. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram