politic

/ВИДЕО/ Alegeri noi în 10 localități: BCS câștigă două mandate de primar. În trei comune va avea loc turul doi

30 мая 2022, час 09:43
Делиться:

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi, care au avut loc duminică, 29 mai, în sate și comune. Potrivit CEC, BCS a câștigat din primul tur de scrutin două mandate de primar - în satul Zăicani, raionul Râșcani, și Moara de Piatră, raionul Drochia. 

În satul Hagimus, raionul Căușeni, noul primar a fost ales pe listele PLDM. Localitatea a rămas fără primar acum câteva luni, când fostul edil a murit în urma unui accident de mașină. 

La Horodiște, raionul Rezina, a fost ales un primar de la PAS, iar la Tătărești, raionul Strășeni - un primar de la Partidul Politic „Puterea Oamenilor”.

În trei localități, va avea loc turul doi de scrutin. La Glinjeni se va duela candidatul Partidul Nostru și un independent, la Zastînca, raionul Soroca lupta se va da între candidatul BCS și cel de la PP Șor, iar la Ghetlova, raionul Orhei, în turul se vor întâlni candidatul PP Șor și cel de la PAS. 

 

Doă sate și-au ales noile consilii locale. La Bobeica, raionul Hâncești, Platforma DA a obținut cele mai mult mandate - 8, iar la Lozova, raionul Strășeni, cu cele mai multe mandate de consilier local s-a ales Partidul Liberal Democrat din Moldova - 9. 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram